2013. augusztus 12., hétfő

9. Meggyes vargabéles

MEGGYES VARGABÉLES

Hozzávalók:
  • 1 csomag réteslap
  • 30 dkg „boglyas” metélt
  • 50 dkg túró, reszelt citromhéj
  • 4 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dl tejföl
  • 30 dkg meggy
A tésztát megfőzzük, leszűrjük. A túrót, a tojások sárgájával, porcukorral, tejföllel, citromhéjjal kikeverjük, hozzáadjuk a megfőzött tésztát is. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a túrós, tésztás masszához vegyítjük. Egy nagyobb (30x40 cm-es) tepsit kikenünk olvasztott vajjal, belefektetünk 2-3 db réteslapot. Vékonyan azt is megkenjük olvasztott vajjal. Elterítjük benne a tölteléket, rárakjuk sorban a meggyet, majd bevonjuk 2-3 réteslappal, melyet megkenünk olvasztott vajjal. Előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt készre sütjük.

!!! Bármilyen gyümölccsel jó! Sőt, gyümölcs nélkül is nagyon finom – hidegen és melegen is! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése