2013. június 29., szombat

3. Feketeerdő szelet

FEKETEERDŐ SZELET


Hozzávalók a tésztához:
  • 4 tojás
  • 4 púpos evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál liszt, fél csomag sütőpor
  • 1 csomag csoki puding
A tojások fehérjét habbá verjük, majd tovább verjük a porcukorral, hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a lisztet és a pudingport. Vajazott, lisztezett tepsibe (35 x 20 cm – régi, piros zománcos tepsi) sütjük.


Hozzávalók a krémhez:
  • 1 üveg meggybefőtt
  • 1,5 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 dkg cukor
  • 0,5 l Hulala tejszín, habfixáló

A meggyet nagyon apróra vágjuk. A befőtt levét kiegészítjük vízzel, hogy 4 dl legyen és felfőzzük a pudingporral, cukorral. Hozzáadjuk a meggyet és még forrón a tésztára kenjük. A tejszínt felverjük, ha kihűlt a tésztán a meggyes „krém”, akkor rákenjük a tejszínt is. Vágott csoki darabokat szórunk a tetejére.

!!! Én 1 csomag pudingporral szoktam elkészíteni – tökéletes. A meggyes masszát fahéjjal szoktam ízesíteni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése