FEKETEERDŐ SZELET
Hozzávalók a tésztához:
- 4 tojás
- 4 púpos evőkanál porcukor
- 2 evőkanál liszt, fél csomag sütőpor
- 1 csomag csoki puding
Hozzávalók a krémhez:
- 1 üveg meggybefőtt
- 1,5 csomag vaníliás pudingpor
- 8 dkg cukor
- 0,5 l Hulala tejszín, habfixáló
A meggyet nagyon apróra vágjuk. A
befőtt levét kiegészítjük vízzel, hogy 4 dl legyen és felfőzzük a pudingporral,
cukorral. Hozzáadjuk a meggyet és még forrón a tésztára
kenjük. A tejszínt felverjük, ha kihűlt a tésztán a meggyes „krém”, akkor
rákenjük a tejszínt is. Vágott csoki darabokat szórunk a tetejére.
!!! Én 1 csomag pudingporral szoktam elkészíteni – tökéletes. A meggyes masszát
fahéjjal szoktam ízesíteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése