2013. június 30., vasárnap

7. Diós-szilvahabos rakott tészta


DIÓS-SZILVAHABOS RAKOTT TÉSZTA



Hozzávalók:
  • 40 dkg száraztészta, só, vaj 
  • A tésztát megfőzzük „olaszosan – al dente”. Leszűrjük, majd 2 evőkanál vajat hozzákeverünk.
Hozzávalók a szilvahabhoz:
  • 4 tojás fehérje 
  • 30 dkg kristálycukor 
  • 30 dkg apróra vágott szilva 
  • 10 dkg apróra vágott dió 
  • 3 dkg mazsola 
  • rum vagy rum aroma, fahéj, citromhéj, szegfűszeg

    Amíg fő a tészta, a tojások fehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük,és
    fokozatosan adjuk hozzá az apróra vágott szilvát, diót és mazsolát. Megízesítjük fahéjjal, szegfűszeggel, citromhéjjal és rummal (rum aromával). Egy tűzálló tálat kivajazunk, majd rétegelve megtöltjük – tészta és szilvahab – amíg el nem fogy. Előmelegített sütőben, 170°-on sütjük 25 percig.
!!! Én mindig olasz, durum tésztát eszek, s a főzési időt betartom (ha az van ráírva, hogy főzési idő: 7-9 perc, akkor 7 percig főzöm forrástól számítva, akkor lesz al dente)

Nagyon finom desszert, hidegen és melegen is!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése