2013. június 29., szombat

5. Sárgabarackos piskóta

SÁRGABARACKOS PISKÓTA

Hozzávalók:
  • 6 tojás
  • 25 dkg vaj 
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • Sárgabarack (24-26 szem)
  • Mandula (24-26 szem)
Mandulát leforrázzuk, majd lehúzzuk a héját. A sárgabarackokat forró, majd hideg vízbe mártjuk, s lehúzzuk a héját, és kimagozzuk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A vajat habosra keverjük a cukorral, és egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. Ezután hozzáadjuk a lisztet és a felvert habot. Gáztepsibe (25 x 35 cm) öntjük. Ezután a fél sárgabarackokat, magházzal felfelé belenyomjuk a masszába, közepükbe egy mandulát teszünk és befedjük a sárgabarack másik felével. Előmelegített sütőbe 180°-on sütjük (tűpróba). Langyosra hűtjük, deszkára csúsztatjuk, felkockázzuk, porcukrozzuk (akár fahéjjal ízesített cukorral).

!!! Szilvával is nagyon finom! Ebben az esetben is lehúzzuk a héját.

barackos

szilvás


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése