SÁRGABARACKOS PISKÓTA
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 25 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- Sárgabarack (24-26 szem)
- Mandula (24-26 szem)
Mandulát leforrázzuk, majd lehúzzuk
a héját. A sárgabarackokat forró, majd hideg vízbe mártjuk, s lehúzzuk a héját,
és kimagozzuk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A vajat habosra keverjük a
cukorral, és egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. Ezután hozzáadjuk a
lisztet és a felvert habot. Gáztepsibe (25 x 35 cm) öntjük. Ezután a fél
sárgabarackokat, magházzal felfelé belenyomjuk a masszába, közepükbe egy
mandulát teszünk és befedjük a sárgabarack másik felével. Előmelegített sütőbe
180°-on sütjük (tűpróba). Langyosra hűtjük, deszkára csúsztatjuk,
felkockázzuk, porcukrozzuk (akár fahéjjal ízesített cukorral).!!! Szilvával is nagyon finom! Ebben az esetben is lehúzzuk a héját.
![]() |
barackos |
![]() | |
szilvás |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése