2013. június 29., szombat

4. Ribizlis sütemény

RIBIZLIS SÜTEMÉNY

Hozzávalók a tésztához:

  • 6 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a felvert habot. 20 x 35 cm-es tepsiben sütjük, ha kihűlt, kettévágjuk.

Hozzávalók a krémhez:

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 2 dl tej
  • 2 dkg búzadara
  • 50 dkg ribizli
A tejből és búzadarából kását főzünk, kihűtjük. A vajat és porcukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt kását, majd a ribizlit. Ezzel töltjük meg a tésztát. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése