VANÍLIÁS, KÓKUSZOS KOCKA
Hozzávalók
a tésztához:
- 8 tojás
- 40 dkg cukor
- 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 evőkanál kakaópor
- 7 evőkanál langyos víz
A
tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral, vízzel
habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet is. A massza ¾-ét sütőpapírral
kibélelt gáztepsibe (30x40 cm) öntjük. A maradék masszához 1 evőkanál kakaóport
keverünk, majd ráöntjük a fehér tésztára. 180°-on kb. fél óráig
sütjük (tűpróba). Ha kihűlt vízszintesen félbevágjuk.
Hozzávalók a krémhez:
- 1 liter tej
- 3 csomag vanília ízű pudingpor
- 25 dkg vaj
- 15 dg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor
A pudingporokat a tejjel sűrűre főzzük,
kihűtjük. A vajat a porcukorral, vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk
a kihűlt pudingkrémet. A két piskóta közé kenjük a krém 2/3-át, a maradékot
pedig a tetejére simítjuk. Csokidarával és kókuszreszelékkel szórjuk meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése