KÁVÉKRÉMES TORTA
Hozzávalók a piskótához:
- 8 tojás
- 16 dkg cukor
- 16 dkg liszt, sütőpor
A tojások fehérjét kemény habbá
verjük. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a
sütőporos lisztet és a tojások felvert habját. 25 cm-es kivajazott, lisztezett
tortaformába öntjük a masszát és 180°-on 20-22 percig sütjük
(tűpróba). Ha kihűlt 3 részre vágjuk.
Hozzávalók
a krémhez:
- 2 dl tejszín
- 3 púpos evőkanál instant kávépor
- 25 dkg kristálycukor
- 2 evőkanál liszt
- 2 tojás sárgája
- 2 dl tej
- 20 dkg vaj
A cukrot, kávét és tejszínt
felfőzzük. A tojások sárgáját a liszttel és a tejjel csomómentesre keverjük,
majd a kávés, cukros tejszínt besűrítjük vele. Ha kihűlt, kikeverjük a vajjal.
Ezzel a krémmel kenjük meg a tortát. Tetejére, oldalára csokiforgácsot teszünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése