2015. szeptember 6., vasárnap

153. Kávékrémes torta



KÁVÉKRÉMES TORTA
Hozzávalók a piskótához:

  • 8 tojás
  • 16 dkg cukor
  • 16 dkg liszt, sütőpor

A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a tojások felvert habját. 25 cm-es kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük a masszát és 180°-on 20-22 percig sütjük (tűpróba). Ha kihűlt 3 részre vágjuk.
Hozzávalók a krémhez:

  • 2 dl tejszín
  • 3 púpos evőkanál instant kávépor
  • 25 dkg kristálycukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 tojás sárgája
  • 2 dl tej
  • 20 dkg vaj

A cukrot, kávét és tejszínt felfőzzük. A tojások sárgáját a liszttel és a tejjel csomómentesre keverjük, majd a kávés, cukros tejszínt besűrítjük vele. Ha kihűlt, kikeverjük a vajjal. Ezzel a krémmel kenjük meg a tortát. Tetejére, oldalára csokiforgácsot teszünk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése