TÚRÓKRÉMES PISKÓTA EPERREL
Hozzávalók
a tésztához:
- 5 tojás
- 13 dkg cukor
- 3 evőkanál liszt, 1 evőkanál kakaópor, 1 csomag sütőpor
A
tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot is, majd a tojások
sárgáját, a végén pedig a sütőporos, kakaós lisztet keverjük bele. Gáztepsiben
(30x40 cm), 180°-on 18-20 percig sütjük.
Hozzávalók a krémhez:
- 25 dkg túró
- 1 kispohár natúr joghurt
- 1,5 dl tejföl
- 20 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 zselatin
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál mák (ez el is hagyható)
- 20 dkg eper
- 2 csomag piros tortazselé
A
túrót, joghurtot, tejfölt, cukrot, citromhéjat összekeverjük. A zselatint 4
evőkanál vízben feloldjuk és forrásig melegítjük. Picit hűtjük, majd
belekeverjük a túrós masszába. A tejszínt kemény habbá verjük (ha mákosan
szeretnénk, ebbe keverjük a mákot), és a túrós krémhez keverjük. Ezt kenjük a
piskótára. Az epreket megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, majd a krémre
helyezzük. A 2 csomag tortazselét a csomagoláson feltüntetett módon elkészítjük (5 dl vízben feloldjuk, pár percig főzzük,
majd folyamatos kevergetve hűtjük), majd a sütire öntjük. Hűtőbe tesszük, pár
óra múlva szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése