2015. május 25., hétfő

151. Mákos piskóta őszibarackkal és túróval



MÁKOS, TÚRÓS, ŐSZIBARACKOS
Hozzávalók a tésztához:

  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 5 db tojás
  • 35 dkg liszt, 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg darált mák
  • 1 őszibarack konzerv (850 g)

A konzervről a levet leöntjük, a barackokat lecsöpögtetjük. A vajat a cukorral kikeverjük, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az egész tojásokat is, majd a sütőporos lisztet. Ezt a masszát elfelezzük. Egyik felét 30x40 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A másik felébe a mákot keverjük és ráöntjük a fehér masszára. A félbevágott barackokat ráhelyezzük a masszára, kicsit bele is nyomjuk. Előmelegített 175°-os sütőben sütjük, kb. 25 percig (tűpróba).
Hozzávalók a krémhez:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg túró

A pudingokat a tejjel sűrűre főzzük, kihűtjük. A vajat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a kihűlt pudingkrémet és a túrót (A túrót ízesítettem 1 narancs reszelt héjával és 2 evőkanál porcukorral).
Rákenjük a kihűlt tésztára. 2 órára hűtőbe tesszük, majd ezután öntjük le 15 dkg olvasztott csokoládéval.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése